Narri

CIB & NORD & FI & SE & NO & EE & LV CH 

MIHAN LUNARIA

Syntynyt: 17.5.2017

Sukupuoli: ♀ narttu

Terveystulokset

Lonkat:                B/B

Kyynärät:             0/0

Selkä:                  LTV0, VA1, SP0

Silmät:                terveet (tutkittu 2019, 2021)

Geenitesti:         DCM N/N (terve)

Luonnetesti:      +112 p laukausvarma (osa-alueet)

Vanhemmat:

Isä:   Möllerhaus Xmas Xplorer

Emä:    Mihan Iisoppi

Jälkeläiset:     Narraajan P-pentue 2021 (Bonzen Ganesha)

Kasvattaja:      Saimi & Ahti Nieminen, Raili Kärkkäinen, kennel Mihan

Omistaja:         Petra & Jyrki Tiittanen

Narrin tiedot ja sukutaulu  jalostustietojärjestelmässä

Harrastukset:

Näyttelyt:     C.I.B. NORD & FI & SE & NO & EE & LV CH                        

Agility:           harrastaa agilityä (ei mitattu eikä virallisia startteja)

Narri:

Nimi on enne. Niin minulle on aina uskoteltu ja näinhän se taitaa olla. Sitä saa mitä tilaa. Näin kävi juuri Narrin kohdalla, kirjaimellisesti. Narri onkin ihan tismalleen sellainen kuin sitä odottaessa haaveiltiin. Sen nuoruusvuodet meni varmasti melkein enemmän ilmassa kuin kaikki neljä jalkaa maassa ja tämän vauhdin vuoksi ei kaikilta haavereiltakaan ole vältytty. Muun muassa sen tapa pompata lumihankeen laskeutuen sinne takajalat edellä sai sydämen aina muutaman kerran muljahtamaan ylimääräistä. Ensimmäinen adjektiivi millä Narria kuvaisin, jos se pitäisi yhdellä sanalla sanoa, on huumorintajuinen. Huumoria se kysyy  myös omistajiltaan, mutta pohjimmiltaan se on äärettömän hyväntahtoinen ja seurallinen, ihmisiä rakastava tyyppi. Narrilla on arkihermot kunnossa, se sopeutuu mukaan matkoille, treeneihin, lenkeille erilaisiin laumoihin. 

Ulkonäöllisesti Narri on kovasti omaan makuuni. Se on perinteisen tyyppinen snautseri, jossa ei ole mitään liioiteltua. Hivenen pitkä se on rungoltaan, mutta muutoin oikein mallikas. Narri on kerännyt kehuja hienoilla liikkeillään, joita edesauttaa, ei kovin voimakkaat, mutta tasapainoiset kulmaukset. Narrilla on ihan superhieno karva, se on nypittävissä ihan varpaisiin saakka. Narri on pärjännyt näyttelyrintamalla ihan kivasti, ollen myöskin kansainvälisen muotovalion lisäksi usean maan kansallinen valio. Narria ovat arvostaneet myöskin rodun spesialistit, saaden hienoja arvosteluja juniori-iästä saakka. 

Koska Narri on kaikinpuolin terve (sen eläinlääkärireissut rajoittuvat rokotuksiin ja pieniin haavereihin), kaunis ulkonäöltään ja meistä mukava luonteeltaan, mieleen tuli haave Narrin pennuista jatkamaan taustalla olevaa hienoa narttulinjaa. Haave lopulta  toteutui kesällä 2021. Pitkän harkinnan jälkeen astutimme Narrin Severillä ja saimme tästä yhdistelmästä kuusi hienoa kakaraa täyttämään tätä unelmaa. Pennuista löytyy tarkemmin tietoa niiden omalta sivultaan