Takku

CIB & NORD & FI & SE & NO & EE CH EEJW-16

MIHAN ISOTAKIAINEN

Syntynyt: 7.3.2015

Sukupuoli: ♀ narttu

Terveystulokset:

Lonkat:                A/A

Kyynärpäät:        0/0

Selkä:                  LTV0, VA0, SP0

Silmät:                terveet (tutkittu 2016, 2021)

Luonnetesti:      +41 p laukausvarma (osa-alueet)

Vanhemmat:

Isä:      Dinamunde Valsingam Rock

Emä:   Mihan Värisuora

Kasvattaja:     Saimi & Ahti Nieminen, Raili Kärkkäinen, kennel Mihan

Omistaja:         Petra Tiittanen

Takun tiedot ja sukutaulu  jalostustietojärjestelmässä

Harrastukset:

Näyttelyt:     C.I.B. NORD & FI & SE & NO & EE CH EEJW-16

Agility:           kilpailee 1-luokassa (pikkumaksi)

Takku:

Takku, minun varjo ja sielun peili. Takku on kotioloissa vähän haasteellinenkin koira. Se ei välitä vieraista ihmisistä, sietää kyllä, mutta ei tykkää vieraan ihmisen koskettelusta. Takku on suhteellisen haukkuherkkä ja reagoi kaikkeen ympärillä tapahtuvaan joskus vähän ylimitoitetustikin. Se on kuitenkin äärimmäisen uskollinen ja omaa perhettään rakastaa yli kaiken. Takulla on valtava motivaatio tehdä asioita jotka on sen mieleen. Se tekee harrastuskentillä siitä erityisen kiihkeän ja toistojakin snautseriksi äärettömän hyvin kestävän kaverin. Se jatkaisi hommaa loputtomiin ja se on aina valmiina lähtemään mukaan uudelleen ja uudelleen. 

Takku on muutoin kaikkiruokainen, mutta raaka liha tahtoo sitä närästää. Sillä ei kuitenkaan ole mitään allergioita eikä yliherkkyyksiä. Se on perusterve koira jonka eläinlääkärireissut on rajoittuneet rokotuksiin, virallisiin terveystutkimuksiin ja patin poistoihin. Siltä on kuitenkin jouduttu tapaturman seurauksena amputoimaan yksi takajalan varvas, Takun menoa amputaatio ei ole millään lailla hidastanut. Lisäksi Takku on steriloitu voimakkaiden valeraskausoireiden vuoksi.

Takku on ulkomuodollisesti rodunomainen. Sillä on karkea karva ja hieno väri. Näyttelymenestystä se on niittänyt kansainvälisen muotovalion verran ja se on hieno liikkuja. Takulla on pari numeroa liian suuri nahka ja se tekee siitä usein ”löysän” näköisen, minkä vuoksi sitä on siitä jonkin kerran näyttelyissä rokotettu. Se on rakenteeltaan kuitenkin erittäin tasapainoinen, eikä sillä ole muita ylilyöntejä ulkomuodossaan. 

Osin haasteellisuutensakin vuoksi, Takku on meille erityinen ja rakas. Sen jatkuva touhuaminen on tosin joskus vähän rasittavaakin, eikä se ole millään muotoa huomaamaton. Koskaan sitä ei kuitenkaan tarvi houkutella tai maanitella mihinkään toimintaan mukaan, se on aina valmis kuin partiopoika.