Pennut

Meille on syntynyt vasta yksi pentue. Pentue suunniteltiin siksi, että saisimme siitä kotiin kasvamaan itselle uuden laumanjäsenen ja jatkoa hienolle suvulle. Nähtäväksi jää, tuleeko tulevaisuudessa joskus  jatkoa kasvatustyölle, lähivuoden suunnitelmissa se ei kuitenkaan ole. 

2021  syntyneestä P-pentueesta tarkemmin pentueen omalla sivulla.

Mahdolliset joskus meillä syntyvät  pennut kasvavat ihan tavallisissa kotioloissa. Pentujen ensimmäiset elinviikot rauhoitetaan vierailta ja muilta menoilta ja emä saa rauhassa hoitaa pentujaan omassa pentuhuoneessaan. Noin 3-4 viikon iässä pennut muuttavat muun perheen keskelle ja ne pääsevät ulkoilemaan omalla aidatulla pihalla. Ne saavat tutustua toisiin koiriin,  eri-ikäisiin ihmisvieraisiin, erilaisiin alustoihin ja leluihin, autoiluun ja eilaisiin ympäristöihin.

Pentuja on totutettu hoitotoimenpiteisiin (kuten kynsienleikkuuseen ja trimmaukseen) jo ennen kotiin lähtöä. Myös trimmauspöydällä oloa on harjoiteltu.

Pennuille ei ole mitään varauslistaa. Pentujen kodit selviävät vasta kun pennut ovat kasvaneet sen verran, että niiden ominaisuuksia voi arvioida paremmin kuin syntymän hetkellä. Meiltä ei voi ostaa pentua ilman henkilökohtaista tapaamista. Kun pennut ovat siinä iässä, että he voivat vastaanottaa vieraita, kutsutaan kotikokelaita tapaamaan pentuja. Vasta näiden tapaamisien jälkeen päätämme, päädytäänkö asiassa pennun varaukseen saakka. Meiltä ei myöskään voi itse valita pentua, vaan me  päätämme pentujen kodit huomoiden kotikokelaiden toiveet ja olosuhteet sekä pentujen luonteet ja ulkonäölliset edellytykset.

Täydellistä koiraa ei ole olemassakaan, joten meillä syntyvien pentujen vanhemmatkaan eivät ole täydellisiä. Toivomme, että kasvattimme saavat kodit, joissa niitä kunnioitetaan ja rakastetaan yksilöinä, lemmikkeinä, perheenjäseninä ja ennen kaikkea koirina niin hyvine- kuin huonoine puolineen.

Pennut myydään eläinlääkärin tarkastamina, useaan kertaan madotettuna, tunnistusmerkittynä ja trimmattuina. Mukaan pennut saavat tarpeelliset hoito-ja ruokintaohjeet sekä pentupaketin joka sisältää alkutaipaleella tarpeellisia tarvikkeita. Lisäksi kasvattaja liittää, omistajien niin halutessaan, pennunostajat Suomen Snautserikerhon jäseniksi ensimmäiseksi  vuodeksi (mukana tulee myös Snautserikerhon pentuopas).

Pennut luovutetaan 8 viikkoisina. Pentujen kauppasopimukset tehdään Suomen Kennelliiton virallisilla sopimuspohjilla. 

Kasvattaja lupaa antaa tukensa koko koiran elämän ajan ja on aina tavoitettavissa kasvatinomistajille. Kasvattaja myös auttaa trimmaamisessa mikäli pentu tuodaan kasvattajalle trimmattavaksi. Trimmaus on ilmainen koiran ensimmäisen elinvuoden ajan.

Kasvattaja toivoo tulevilta pennunostajilta:

  • Onhan rotu sinulle entuudestaan tuttu tai olethan hankkinut rodusta riittävät perustiedot esimerkiksi rotuyhdistyksen sivuilta ja mahdollisesti tavannut rodun eri edustajia kotioloissa, tapahtumissa tai treenikentällä.
  • Snautseri ei ole häkki- eikä tarhakoira.  Meiltä lähtee pennut ainoastaan lemmikeiksi ja perheenjäseniksi. On kuitenkin hyvä miettiä etukäteen, mitä aikoo tulevan koiran kanssa harrastaa. Snautseri tarvitsee paljon aktivointia ja touhuamista, pelkkä remmilenkkeily ei riitä sen energian purkamiseen. 
  • Toivon, että kasvatinomistajat ovat tekemisissä myös pennun kotiinlähdön jälkeen läpi koko sen elämän ajan. Toivon myös kuulevani kuulumisia, niin hyviä kuin huonojakin, säännöllisesti.
  • Omistajan tulee sitoutua teettämään koiralle terveystutkimukset sen tultua kuvausikään (1-2 vuotiaana). Snautserin terveystutkimuksiin kuuluu luustokuvaukset (lonkat, kyynärät, selkä) sekä silmätutkimus.
  • Kasvattaja toivoo että koiraa käytetään näyttelyissä niin, että se saa virallisen arvostelun rodun tulevaa jalostusta silmällä pitäenkin. 
  • Snautseri on trimmattava rotu. Olethan miettinyt valmiiksi, kuka trimmaa koiran jotta se pysyy rodunomaisessa kunnossa turkiltaan. 
  • Pentuja ei myydä osa-/erämaksulla.