P-pentue 2021

ISÄ:
C.I.B. FI & DK & BALT & EE & LV & LT CH BALT & EE & LV & LT JCH BALTJW-19 HeW-19 HeJW-19
BONZEN GANESHA ”SEVERI”

 

EMÄ:
C.I.B. NORD & FI & SE & NO & EE & LV CH
MIHAN LUNARIA ”NARRI”

 
 

Narri astutettiin siksi, että saan siitä mahdollisesti itselleni jatkoa. Narrin taustalla oleva narttulinja edustaa minulle oikean tyyppistä snautseria ja haluan vaalia sitä rodussamme jatkossakin. Narri on minulle juuri passeli koira, sen kanssa on helppoa ja vaivatonta elää ja kulkea ihan missä menemmekin. Ulkonäöllisestikin Narri täyttää jalostuskoiralle asettamani vaatimukset ja se on erikoistuomarienkin korkealle palkitsema koira. Täydellinen koira ei Narrikaan tietystikään ole, mutta riittävän laadukas pitämään rotumme korkeaa tasoa yllä.

Pentueen isäksi valikoitui Severi. Pentue on linjaus suuresti arvostamaani, elämänsä terveenä eläneeseen, upealuonteiseen ja ulkonäöllisesti todella kauniiseen Mihan Värisuoraan ”Risuun”. Tutustuin Severin sisaruksiin ja ihastuin kovasti koko siihen pentueeseen; kauniita ja erityisesti luonteeltaan hienoja snautsereita. Ne edustavat juuri oikeaa snautserityyppiä ja Severi täydentää hyvin Narrin ominaisuuksia. Nuoresta iästään huolimatta Severi on pärjännyt suvereenisti näyttelykehissä, saaden sertin  yhtä näyttelyä lukuunottamatta joka ikisestä virallisesta kotimaan näyttelystäänennen valioitumistaan.  Severi valioitui ensimmäisestä näyttelystään, johon osallistui yli 2-vuotiaana. Tämän lisäksi menestystä on tullut jo ulkomaan näyttelyistäkin ja niinpä Severillä on jo plakkarissa  C.I.B. arvo,  saatuaan viimeisen Cacibinsa ensi yrittämällä.

Pentue syntyi 5.8.2022 lopulta vuorokausilla 64. Avatumisvaihe oli pitkä ja voimakkaista työntöpoltoista huolimatta ensimmäinen tulokas tulppasi tien porukalta ulos. Rambolla oli ilmeisesti niin hoppu lopulta ulos, että yritti tulla kyljellään, poikittain, takajalat edellä. Eläinlääkärireissu siitä lopulta tuli ja keisarinleikkauksella pennut ulos autettiin. Pentuja syntyi neljä urosta ja kolme narttua. Valitettavasti jouduimme luopumaan yhdestä poikapennusta kolmen ja puolen viikon iässä, tällä pennulla todettiin varjoainekuvauksella ruokatorvelaajetuma. 

Muut pennut kasvoivat ja kehittyivät tasaisesti ja niiden touhuja oli mukava seurata. Alusta asti oli siis selvää, että joku kolmesta tytöstä jäisi kotiin. Oman pennun valinta ei ollut ihan helppo, sillä kaikki tytöt olivat kivoja niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Harmi oli tytöistä ehkä se kaikista touhukkain, niinpä jotenkin vain kummasti valinta kohdistui siihen. Tytöistä (siinä vaiheessa) rauhallisin valikoitui Idalle ja Antille kaveriksi. Kaikki ne oli meille kuitenkin yhtä rakkaita ja kyllä niistä luopumisen hetki oli haikea. Onneksi kaikki löysivät aivan mahtavat kodit ja saamme seurata pentujen elämää luottavaisin mielin. Toivon mukaan aikanaan näemme nämä pennut myös harrastuskentillä ja näyttelykehissä. Narri oli kaikenkaikkiaan rankasta alusta (sektio, kohtutulehdus yms.) huolimatta aivan esimerkillinen emä pennuille, parempaa kantanarttua emme olisi voineet saada. Kiitos kaikille meitä  tämän pentueen kanssa auttaneille ja erityiskiitos Erjalle saadessamme käyttää Severiä Narrille sulhaseksi!

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on viidellä polvella laskettuna 4,21 % ja lonkkaindeksi on 98,5.

Yhdistelmän sukutaulun löydät täältä: Narri ja Severi