Nappi

FIN CH 

MIHAN

NOPPA-NAPPA

Syntynyt: 26.4.1989

Kuollut: 1.2.2001

Sukupuoli: ♀ narttu

Teveystutkimukset:

Silmät:             terveet (tutkittu 1991)

Luonnetesti:    hylätty

Vanhemmat:

Isä:      Mihan Yrjöhenrikinboy

Emä:    Liivapohja A-Joy

Kasvattajat:   Saimi & Ahti Nieminen, kennel Mihan

Omistaja:       Petra Tiittanen

Napin tiedot ja sukutaulu  jalostustietojärjestelmässä

Harrastukset:

Näyttelyt:    FIN MVA                     

Toko:           ALO1 x 2

Agility:        ei kilpaillut

PK-haku:    ei kokeita

Nappi:

Nappi oli ensimmäinen koiramme. Se tuli monen vuoden odottelun jälkeen, eikä rotuvalintakaan ollu alusta saakka selvä. Mutta mitä enemmän asiaa pyörittelin, sen varmemmin vaaka alkoi kallistua partasuiden puoleen. Lopulta vaihtoehtoja ei jäänytkään jäljelle, enkä ole tätä päätöstä koskaan katunut.

Alku ei itsepäisen ja vähällä miellyttämisen halulla varustetun pennun kanssa ollut ihan helppo, sinnillä kuitenkin eteenpäin mentiin. Näin jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, miten valtavalla innolla tuo koira kulki mukana mihin ikinä teini-ikäinen tyttö sitä mahtoikin kuljettaa. Sen kanssa koluttiin kaikki mahdolliset koulutuskentät, treenit ja olipa se ilta jos toinenkin kylällä nuorison keskellä aikaa kuluttamassa. Se kulki ilman remmejä vierellä pitkin kylänraitteja eikä pihaamme edes tarvinnut aidata, siellä se pysyi muutenkin. 

Nappi oli vanhoilla päivillään vielä näkemässä lastemme syntymän. Vaikka se ei mikään lapsirakas koira ollutkaan, otti se omat lapset laumaan varauksetta ja toimi hyvänä itkuhälyttimenä heti jos lasten vaunuista pienikään äänähdys kuului.

Nappi eli  hyvän ja pitkän elämän, ollen täysin terveenä viimeistä viikkoaan lukuunottamatta. Se lähti kyllä kirjaimellisesti saappaat jalassa. Olen niin kiitollinen tuolle koiralle joka kulki rinnallani läpi teini-iän karikot ja sai pidettyä innostukseni tähän hienoon harrastukseen. Sen ansiosta meillä kotona makaa jaloissani näitä rakkaita partasuita useampi, jopa ensimmäinen pentuekin on kotona kasvanut.