Jyväskylä Nord 12.11. & KV 13.11.

Kuva Mikko Palm

Rakkaudesta kakaroihin. Näin voi sanoa kun hyppäsin kaverin kyytiin ja hurautettiin Jyväskylän koiranäyttelyyn varhain lauantai-aamuna. Tarkoitus oli vain muina miehinä istua kehän laidalle arvostelua katsomaan. Ihan ei onnistunut, sillä törmäsin suoraan kehän laidalla poikien omistajiin. No, ehkä hyvä niin, paikalle ilmestymiseni ei näin aiheuttanut ehkä niin suurta järkytystä 😉

Lauantaina kisaa oli ilmoitettu molemmat etelän pojat Nero (Narraajan Preiskarin Vartija) ja Rambo (Narraajan Pohjoisen Puuhaparta). Molemmat olivat tuomari Viktor Lobakinin mielestä erinomaisia. Nero veti pidemmän korren voittaen luokan ja sai SA:n myötä menolipun urosten loppukilpailuun. Rambolle siis luokan kakkossija. Arvostelut löytyvät pentueen omalta sivulta. Nero tuli lopulta parhaan uroksen valinnassa kolmanneksi ja oli Rop-juniori. Rotunsa paras oli poikien mummu-koira Martta (Bonzen Cecilia) ja VSP veteraaniuros Reino (Amor Di Schnauzer Welcomeaboard). 

Mikko päätti jäädä Neron kanssa myös Bis-juniorin valintaan, vaikka se tiesikin pitkää päivää näyttelyalueella nuoren koiran kanssa. Snautserien arvostelu oli nimittäin heti ensimmäisenä aamulla. Sijoitusta ei Nerolle tullut, mutta hienolta tuntui kun se kuitenkin poimittiin jatkoon valtavan suuresta juniorikoirien joukosta Hans Almgrenin toimesta. Reippaasti Nero jaksoi esiintyä väsyneenäkin iltapäivän päätteeksi. 

Narraajan Preiskarin Vartija (Nero)
Narraajan Pohjoisen Puuhaparta (Rambo) Kuva:Mikko Palm

Nero kävi yön lepäämässä mökillä ja oli taas Mikon kanssa sunnuntaina kehässä. Nero jatkoi hienoa SA-putkeaan voittaen junioriluokan urokset ja ollen Rop-juniori. Koska kyseessä oli kansainvälinen näyttely, tienasi se vielä itselleen juniori-Cacibin. Lopuksi Nero vielä sijoittui aivan huikean hienosti Kari Järvisen tuomaroimana isänsä perässä urosten kakkoseksi! Voihan pojat, miten loistavaa!

Sunnuntaina rotunsa paras oli kakaroiden isäkoira Severi (Bonzen Ganesha) ja VSP mummukoira Martta (Bonzen Cecilia). Kylläpä on siistiä että nämä koirat löytyvät meidän pentujen taustalta!

Lauantain paras uros-luokka