Messari 2022 & Uusi juniorimutovalio!

Kuvassa vasemmalta alkaen Väinö, Nero, Rambo, äiti-Narri, isä-Severi, Sansa, Harmi ja Noma (kuva Erja Heino)

Me vietettiin porukalla hurjan hieno pidennetty viikonloppu Helsingissä ja osallistuttiin koko sakki Messukeskuksen näyttelyihin. Mukavaa, että koiranäyttelyharrastuksen vuoden kohokohta, sai innostettua koko pentueen mukaan kehiin! Vaikka näyttelyistä ei menestystä tulisikaan, on Messari aina kokemuksen arvoinen tapahtuma. 

Viikonloppu alkoi jo vähän aikaistetusti tänä vuonna, sillä perjantaina oli jo ensimmäinen näyttelypäivä. Ensin oli vuorossa Nord-näyttely, joka samalla oli myös Helsingin Voittaja-22 näyttely. Snautserit tuossa näyttelyssä arvosteli Katerina Cechova Tanskasta. Pojat saivat kaikki laatuarvostelusta ERIn, Nero sijoittui luokan toiseksi SA:lla ja Rambo luokan neljänneksi. Isä-Severi oli valioluokan neljäs SA:lla. Narttujen junioriluokassa Sansa ja Noma saivat ERIn ja Harmi EH:n. Sansa oli luokan toinen SA:lla, Noma kolmas ja Harmi neljäs. Äiti-Narri sijoittui valionarttujen toiseksi SA:lla ja oli lopulta narttujen kolmonen. Ensimmäisenä päivänä ajattelin säästää vähän juniorikoiria ja ei esitetty kasvattajaluokkaa.  Narri edusti hienosti Mihan kasvattajaluokassa ja päästiin juoksemaan kierros loppukilpailuissakin Mihan-ryhmän ollessa Rop-kasvattajaryhmä.

Narraajan Pohjanmaan Pelle "Väinö" (kuva Eveliina Kammonen)
Narraajan Pooki Flakkaa "Sansa" (kuva Eveliina Kammonen)
Narraajan Pohjoisesta Tuulee "Noma" (kuva Eveliina Kammonen)
Narri
Mihan Lunaria "Narri" (kuva Joakim Wallin)
arvosteltavana Nero (kuva Joakim Wallin)
Narraajan Preiskarin Vartija "Nero" (kuva Joakim Wallin)

Toisena näyttelypäivänä, lauantaina, oli vuorossa toinen Nord-näyttely, joka oli myös Pohjoismaiden Voittaja-22 näyttely. Tuomarina oli snautserispecialisti Lejla Alic, Bosnia Herzegovinasta. Pojat saivat taas kaikki ERIn ja sijottuivat kilpailuluokassa. Väinö osoitettiin neljännelle sijalle, Nero kolmoseksi ja Rambo voitti luokan SA:lla ja sai juniori-sertin.  Näin ollen me päästiin taas juhlimaan uutta juniorimuotovaliota ja mikä hienointa, oltiin siis kaikki paikalla juhlistamassa tätä hetkeä!  Rambo on viides junnuvalio meidän pentueesta! Samalla luokkavoittajana Rambosta tuli myös PMJV-22! Isä-Severi sai valioluokasta Erin. Tytöt junnuluokassa jatkoivat hienoa ERIen sarjaa. Harmi voitti luokan SA:lla, Sansa oli toinen ja Noma oli neljäs. Harmista tuli luokkavoittajana myöskin PMJV-22! Valionartuissa Narri sai Erin muttei sijoittunut kilpailuluokassa. Rotunsa parhaan juniorin valinnassa oli vastakkain Rambo ja Harmi. Rambo veti pidemmän korren ja oli ROP-juniori. Lauantaina esittettiin kasvattajaluokkakin (mukana oli Rambo, Nero, Harmi ja Sansa) ja sijoituttiin neljästä luokasta kolmanneksi kunniapalkinnon kera. Narri pääsi taas mukaan Mihan-kasvattajaluokkaan joka sijoittui toiseksi.

PMJV-22 Narraajan Pohjolan Harlekiini "Harmi"
PMJV-22 Narraajan Pohjoisen Puuhaparta " Rambo"
pojat junioriluokassa; Väinö, Rambo,Nero (kuva Suvi Rautiainen)
Uusi FI JMVA Narraajan Pohjoisen Puuhaparta "Rambo" (kuva Joakim Wallin)
Rop-jun Narraajan Pohjoisen Puuhaparta & Vsp-jun Narraajan Pohjolan Harlekiini

Sunnuntaina oli viimeinen näyttelypäivä ja vuorossa (Suomen) Voittaja-22 näyttely, joka oli myös kansainvälinen näyttely.  Snautsereilla tuomarina oli Mette Tufte Norjasta. Kaikille junnu-uroksille myös tässä näyttelyssä laatuarvostelusta ERI. Kilpailuluokassa toiseksi tuli Nero SA:lla. Isä-Severi voitti nyt valiourokset ja oli lopulta myös urosten voittaja, joten voi nyt lisätä nimensä eteen tittelin V-22. Tytöt esiintyivät myöskin ERIn arvoisesti ja nappasivat luokan kolme kärkisijaa. Sansa oli ensimmäinen, Harmi toinen ja Noma kolmas. Kaksi ensimmäistä saivat myös SA:n. Sansasta leivottiin näin siis JV-22! Koska näyttely oli KV-näyttely, sai Sansa kansainvälisen juniorisertin. Narri oli valionarttujen toinen myöskin SA:lla. Paras narttu -kehään lähtiessä meillä oli positiivinen ongelma, kun sille oli omia koiria kolme menossa. Onneksi oli auttavia ystäviä ympärillä ja kaikille löytyi esittäjät. Aivan huikean hienosti Sansa nousi vielä narttujen kolmanneksi isosta narttujen luokasta! Sansa oli lopuksi vielä ROP-juniorikin. Kasvattajaluokan sijoitus viidestä ryhmästä toiseksi kunniapalkinnon kera, oli kyllä myöskin jotain sellaista, joka jää kyllä mieleen pitkäksi aikaa. Ryhmässä oli mukana tällä kertaa Nero, Harmi, Noma ja Sansa. Narri oli Mihan-ryhmässä jälleen mukana, ryhmä sijoittui kolmanneksi. 

Sansa arvosteltavana (kuva Joakim Wallin)
Rambo arvosteltavana (kuva Eveliina Kammonen)
Narraajan Pohjoisesta Tuulee "Noma" (kuva Matilda Kågström)
Narraajan Pohjolan Harlekiini & Pooki Flakkaa (kuva Matida Kågström)
JV-22 Narraajan Pooki Flakkaa "Sansa" (kuva Joakim Wallin)
Narraajan Pohjoisesta Tuulee "Noma"
PN3 Rop-jun JV-22 Narraajan Pooki Flakkaa "Sansa" (kuva Joakim Wallin)
Narraajan kasvattajaluokka 2 KP (kuva Joakim Wallin)

Kiitos kaikille meitä näyttelyissä auttaneille ja kannustaneille. Mukava oli taas viettää aikaa loistavassa seurassa. Tuli todettua taas jälleen kerran, että snautseriporukka on aina valmiita auttamaan toisiaan ja osaavat iloita myös toistensa menestymisestä. Parasta oli tietysti se, että koko pentue saatiin paikalla tähän mahtavaan viikonloppuun, eikä kakaroiden menestyskään ollut huonoa. 

 

Tuli samalla todettua myös, että kyllä näiden maalaiskoirien kanssa pystyy reissaamaan isommallakin kirkolla. Kaikkia uutta tuli koettua varmasti kaikilla; Väinö matkusti Helsinkiin junalla Pohjanmaalta saakka, Väinö, Harmi ja Sansa reissasivat kaupunkisiirtymät elämänsä ensimmäistä kertaa ratikalla, eikä kellään ollut mitään ongelmaa. Hotelliyöt menivät ainakin meillä hienosti ja koirat ylipäätään jaksoivat koko viikonlopun yllättävän hyvin. Että eipä voi muuta kuin kaikkinensa olla erittäin tyytyväinen reissuun. 

2022-12-01 21_00_12
omat tytöt hotellissa
2022-12-02 7_13_08
Sansa raitiovaunumatkustajana
2022-12-04 16_37_25
Narri Mihalassa kahvilla

Kotimatkalla piipahdettiin myös Porvoossa. Narri kävi syntykotonaan monen vuoden tauon jälkeen ja istui kahvipöydässä niin kuin kotonaan 🙂 Samalla Narri kävi esittelemässä Saimille ja Ahdille omat tyttärensä. Mihalanmäelle on aina mukavaa mennä, joka kerta tuntee itsensä yhtä tervetulleeksi! 

1970-01-01 2_00_00 (1)
Viimeinen Mihalanmäeltä maailmalle lähtenyt narttupentu aikanaan

Reissu oli huippu ja menestys ylitti kaikki toiveet ja odotukset. Silti paluu arkeen on mukavaa, luonnon rauha ja hiljaisuus lepuuttavat mielen touhukkaiden näyttelypäivien jälkeen.