Meillä on ensimäinen C.I.B.*!!!! -sekä uusi valio!

Kuva Mikko Palm
Photo Entuziastas Media
Photo Entuziastas Media

Kasvattajalla täytyy olla unelmia ja tavoitteita, muuten ei ole mitään järkeä kasvattaa. Tavoitteet voivat olla jokaisella omanlaisensa, mutta niitä täytyy löytyä.

Meidän tavoitteet oli ensisijaisesti muualla kuin näyttelyissä. Tarkoitus oli yrittää saada pentueeseen hyväluonteisia ja perusterveitä koiria, joista on enemmän iloa kuin huolta perheilleen. Tavoitteena oli myös, että koko pentue tulee tutkittua niin luuston kuin silmienkin osalta. 

Olen kuitenkin omien koirieni kanssa harrastanut aina ainakin jossakin mittakaavassa  koiranäyttelyitä. Se on minun harrastus. Koirat ovat pärjänneetkin näyttelyissä ihan mukavasti, kaikki vähintään kotimaisia valioita, kotona olevat aikuiset kansainvälisiä valioitakin. Ne ovat kuitenkin jonkun toisen aikaan saamia, jonkun muun jalostusvalintojen tuloksia. Omien kasvattien kehään saaminen olisi taas ihan uusi juttu.

Minusta jokaisen kasvattajan täytyy yrittää saada aikaan myös ulkonäöllisesti mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia koiria, vaikkei sitten niitä titteleitä havittelisikaan. Pennun ottajille asetin toiveeksi, että jokainen koira viedään arvosteltavaksi näyttelyyn edes muutaman kerran. Ajattelin, että olisipa ihan tosi hienoa, jos niille saisi joltakin erikoistuomarilta arvosanaksi erinomainen. Silloin olisin onnistunut minusta hienosti pentueen suhteen myös ulkonäöllisesti. Sen suurempia saavutuksia en uskaltanut odottaa ensimmäiseltä pentueelta.

Niin kuin olen jo monesti sanonut, tämä pentue on menestynyt näyttelyissä paljon paljon enemmän kuin ikinä osasin toivoakkaan. Ja kaikki pennuista on saanut sen arvosanan erinomainen ja paljon muutakin!

Nyt, pentujen ollessa vajaa 3-vuotiaita, voidaan juhlia ja iloita meidän ensimmäisestä C.I.B.-kasvatista!!! Aika huimaa! 

Vain yksi voi olla ensimmäinen, ja meillä se on Nero! Neron viimeinen Cacib tuli viikonloppuna Liettuan Moletaista, jossa Nero reissasi omistajiensa kanssa. Voin vain yrittää osoittaa kiitollisuuteni aktiivisille omistajille, jotka mahdollistivat tämän viemällä Neroa näytille! Neron Cacibit tulivat 4/23 Lahdesta Ville Meroselta, 7/23 Porista Hannele Jokisillalta, 10/23 Tallinnasta Kristel Ratnik-Soosaarelta ja 5/24 Moletaista Andre Van den Broekilta. Nyt odottelemme sitten FCI:n vahvistusta tittelistä.  Lisäksi Nerosta tuli vielä Liettuan muotovalio! Kiitos ja kippis!!!

Kuva Mikko Palm
Photo Entuziastas Media

Eikä meidän hieno viikonloppu edes ollut tässä! Me meinaan saatiin uusi Suomen ja samalla sitten myöskin Ruotsin valio! Väinö poika kävi Oulun ryhmänäyttelyssä kasvattajatuomari Nenad Matejevicin arvosteltavana ja hienolla arvostelulla oli urosten toinen saaden sen viimeisen sertinsä! Väinöllä oli Ruotsin serti jo odottamassa viime syksyn reissulta ja näin ollen päästään vahvistamaan myös Ruotsin valioarvo! 

Voihan pojat minkä teitte!

Kuva Marita Honkamäki
26052024-1382