Kesän näyttelykausi pyörähti käyntiin…

Tampere NORD, Tampere KV, Helsinki KV, Espoo RN, erkkari, Rovaniemi KV, Jyväskylä KV, Oulu KV, Oulu Nord

Kevään pitkän näyttelytauon jälkeen kesän kausi pääsi kunnolla käyntiin. Etelän pojat aloittivat kevätkauden Tampereelta. Ensin NORD nättelyssä Paula Heikkinen-Lehkosen arvosteltava Nero voitti nuorten luokan ja sijoittui urosten neljänneksi ja seuraavana päivänä kansainvälisessä näyttelyssä Astrid Lundavalla pojat olivat nuorten luokassa Nero ykkönen SA:lla ja Rambo kolmonen. 

Royal Canin Show’ssa Helsingin KV:ssa Nero oli avoimen luokan ykkönen ja urosten nelonen, Rambo nuorten luokan ykkönen. Tuomarina täällä toimi Matti Luoso.

Viikkoa ennen erkkaria pojat kävivät vielä tekemässä harjoituskeikan Espoon ryhmänäyttelyyn, tuomarina erikoistuomari Marina Markio. Tuomari tykkäsi pojista ja niinpä Nero voitti avoimesta luokasta urokset, oli VSP ja Rambo oli nuorten luokasta urosten toinen. Rambolle myös serti, joka oli sen toinen. Molemmille pojille luokkavoitosta myös FinnSieger-piste.

Rambo04062023
Rambolle toinen serti (kuva Joakim Wallin)
Nero nuo ERI1 SA
Rambo nuo ERI2

Kesäkuun alkupuolella matkattiin Lappeenrantaan snautsereiden erikoisnäyttelyyn. Tuomariksi erkkariin oli kutsuttu Norjasta Rodi (nartut) ja Wera (urokset ja pennut) Hübenthal. 
Meiltä oli mukana Nero, Rambo ja Harmi nuorten luokissa, Sansa avoimissa ja Narri valionartuissa. Nero ja Harmi nappasivat luokkavoitot SA:lla, Rambo oli luokkansa toinen, Sansa neljäs SA:lla ja Narrillekin ERI. Hienot sijoitukset kaikille liki sadan ilmoitetun snautserin joukosta. Täältäkin FinnSieger-pisteet siis Nerolle ja Harmille.

Kasvattajaluokkaa ei tänä vuonna esitetty, mutta Severi esitti nuorisonsa kanssa jälkeläisryhmän. Ryhmä sijoittui kolmanneksi monien hienojen ryhmien joukosta. Lisäksi Narri esiintyi Mihan kasvattajaryhmässä joka oli BIS1 ryhmä. 

Narri ja Harmi osallistuivat vielä vähän extempore parikisaankin. Sijoitus siitä kisasta kolmas.

Sansa avo ERI4 SA
Harmi nuo ERI1 SA
Severin (Bonzen Ganesha) jälkeläisryhmä kolmas (Narraajan Pohjolan Harlekiini, Preiskarin Vartija, Pooki Flakkaa, Pohjoisen Puuhaparta)
Narri Mihan BIS-kasvattajaluokassa
parikisan BIS3 Harmi & Narri

Nättelyn jälkeen vietettiin mukava illallinen hotelli Lappeessa. Siellä muistettiin niin kokeneita kuin tuoreempiakin kasvattajia ja syötiin hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Tuomarit kertoivat näkemyksiään kehässä esiintyneistä koirista. Kovin olivat tasoon tyytyväisiä, kertoivat osanneensa odottaa että suomessa on hyviä snautsereita, mutta näin runsas erinomaisten koirien määrä yllätti heidätkin. 

tytöt Rovaniemellä (Sansa, Harmi, Noma) Kuva: Jukka Raudasoja
nuorten luokan nartut Noma ja Harmi (kuva: Eva Raudasoja)

Seuraavana viikonloppuna pistäydyttiin Rovaniemen KV näyttelyssä Harmin, Noman ja Sansan kanssa. Tuomarina toimi Kirsi Tevalin. Koirat eivät ihan olleet tuomarin mieleen, ei tullut menestystä tästä näyttelystä. Nuorten luokassa Harmi oli ERI1, Noma EH2 ja Sansa avoimessa luokassa EH1. 

Noma (kuva Eva Raudasoja)
Noma (kuva Eva Raudasoja)

Pitihän sitä juhannukseksikin jotakin ohjelmaa keksiä. Mitäpä sitä sitten muuta keksisikään kuin koiranäyttelyn :-))) Käytiin pyörähtämässä kaverireissu Jyväskylän KV näyttelyssä. Odotuksia tälle reissulle ei ollut, pääpaino oli mukavalla juhannuksen vietolla kavereiden kesken. Mukana oli koko koiralauma telttailemassa perinteikkään juhannuksen malliin, kehään ei toki päätynyt kuin Harmi ja Sansa. Snautserit arvosteli Mervi Raisaari. Harmi voitti nartut ja sai ensimmäisen Cacibinsa ja oli VSP. Sansa sai EH:n. 

Jyväskylä KV:n ROP Fearless Fellow Highway To Hell ja VSP Narraajan Pohjolan Harlekiini (kuva Marita Honkamäki)

Väliin viikko taukoa, johon ajoittui sopivasti myös minun kesäloman aloitus. Hetken huokaisu olikin varmasti tarpeen sekä koirille että minulle. Loman kanssa käsikädessä alkoi myös sateet ja viileämmät ilmat, mutta se ei varsinaisesti meitä haitannut. Päästiinpähän vihdoin kunnolla lenkeille, miljoonia sääskiä uhmaten myös metsäpolkuja tallaamaan.

Tämän jälkeen vietettiin viikonloppu Oulussa. Ensin lauantaina kansainvälisessä näyttelyssä ja sunnuntaina vuorostaan Nord-näyttelyssä. Lauantain sää oli inhimillinen ja melkein ajoittain jopa koleahko, aivan ihanteellinen koiria ajatellen. Sunnuntaina aurinko paahtoi taas täysillä ja kaikki viilennyskeinot olivat tuiki tarpeellisia.

Launtain KV-näyttelyyn meiltä osallistui nuorten luokassa Harmi ja Noma ja avoimessa luokassa Sansa. Kaikille ERI ja SA, Sansa sijoittui vielä narttujen neljänneksi. Tuomarina snautsereille toimi Ante Lucin.

Sunnuntain Nord-näyttelyyn mukaan lähti nuorten luokkaan Noma, avoimiin Sansa ja neljän vuoden tauon jälkeen näyttelykehiin paluun tehnyt Takku veteraaniluokkaan. Kaikille tytöille tuolloinkin ERIt ja SAt, paras narttu nelossijalle nousi Noma, joka nappasi näin itselleen ensimmäisen sertinsä! Snautserispecialisti Katerina Cechova Tanskasta teki snautserit, joten täytyy olla tuloksiin hirmu tyytyväinen. Oltiin viikonloppuna myös erikoisen ongelman edessä. En todellakaan ollut osannut varautua että kaikki mukana olleet koirat saisivat SA:t ja eihän meillä ollut paras narttu-kehiin esittäjiä omasta takaa. Onneksi kehän laidalta löytyy avuliasta snautseriporukkaa, jotka lennosta passitettiin kehään. Suuret kiitokset vielä Paulalle ja Maritalle. 

Josefiina sai ikuistettua kivat kuvamuistot sunnuntailta. Niistä välittyy Takun riemu siitä että se olikin yllättäin mukaan lähteneiden joukossa ja pääsi kokemaan näyttelypäivän tunnelmaa. Jos koira on vielä veteraanina noin intoa täynnä, ei sillä voi olla näyttelyissä kovin kurjaa. Tällaista pitäisi olla näkemässä jokaisen joka tuomitsee näyttelyharrastusta. 

lauantain nuoten luokan nartut Harmi ERI1 SA ja Noma ERI2 SA (kuva Jukka Raudasoja)
Noma2
sunnuntain PN4 ja serti-voittaja Noma (kuva Josefiina Niska)
veteraani Takku (kuva Eija Sakko)
09072023-1672
Takku (kuva Eija Sakko)
Takku palaa takaisin kehiin (kuva Josefiina Niska)
Mennään jo (kuva Josefiina Niska)
Takku kehässä (kuva Josefiina Niska)

Näyttelykesä jatkuu kuumimillaan. Tulossa on kehänkiertoa vähän joka viikonlopulle. Toivottavasti säät suosivat niin mikäs sen parempaa loman viettoa olisikaan. 

karavaani
Karavaani jatkaa kulkuaan (kuva Eva Raudasoja)