3 uutta Eestin valiota!!!

Käytiin tekemässä syysretki tuuliseen Tallinnaan viime viikonloppuna. Unibet-arenalla järjestettiin kaksi kansainvälistä koiranäyttelyä 21-22.10. Omien tyttöjen lisäksi houkuteltiin mukaan sisaruksiakin ja Mikko ja Nero innostuivat meille matkaseuraksi. Näin vietettiin mukava viikonloppu Tallinnassa harmaapartojen kanssa. 

Perjantain menomatkalle osui tietysti se kunnon syysmyräkkä ja suomenlahdelle oli luvassa varoituksia korkeista aalloista ja kovasta tuulesta. Sellaisia sitten saatiinkin, mutta onneksi päästiin turvallisesti satamaan merenkäynnistä huolimatta. Illaksi ajeltiin majoituspaikkaan, joka oli ihan kiva pikku huoneisto omalla sisäänkäynnillä Nõmmessä. Ihan siisti paikka, jossa oli muitakin suomalaisia. 

Lauantaina oli vuorossa ensimmäinen näyttelypäivä. Snautsereilla oli tuomarina Kristel Ratnik-Soosaar Eestistä. Meiltä kehissä oli siis Nero valiouroksissa, Sansa avoimissa nartuissa ja Harmi valionartuissa. Tuomari tykkäsi koiristamme ja tulokset olivat sen mukaiset. Lauantaina leivottiin siis kaksi uutta Eestin valiota!

Nero (FI & EE CH FI JCH Narraajan Preiskarin Vartija) 
EXC 1 CQ BM1 CC CACIB BOB -> EE CH 

Harmi  (FI & SE & EE CH FI JCH NORDJW-22 Narraajan Pohjolan Harlekiini)
EXC 1 CQ BF1 CC CACIB BOS -> EE CH

Sansa (FI & SE & EE CH FI JCH FIJW-22 Narraajan Pooki Flakkaa)
EXC 1

Rop-kehässä oli siis lauantaina vastakkain veli ja sen sisko, Neron vetäessä pidemmän korren saaden lipun ryhmäkehiin. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon.

FI & EE CH FI JCH Narraajan Preiskarin Vartija
FI & SE & EE CH FI JCH NORDJW-22 Narraajan Pohjolan Harlekiini

Sunnuntaina oli toinen näyttelypäivä, kansainvälinen näyttely tämäkin. Tiberiu Kozma Romaniasta oli snautsereiden tuomarina tässä näyttelyssä. Mukana oli myös harjoitusarvostelija joten koirat ”joutuivat” vähän tavallista tarkempaan syyniin. Erinomaisia olivat koiramme tämänkin tuomarin mielestä ja mikäpä sen mukavampaa kuin uusi Eestin valio tällekin päivälle!

Nero
EXC 2

Sansa
EXC 1 CQ BF1 CC CACIB BOS -> EE CH

Harmi 
EXC 1 CQ BF2 RES-CACIB

Kasvattajaluokka oli tänäkin päivänä ROP-kasvattaja. Sen verran väsyneitä olivat koirat ja kyllä omistajatkin, joten suunnattiin heti kehän jälkeen katselemaan Tallinnan maisemia ja odottelemaan paluulaivan lähtöä.

Nõmmestä löytyi kiva puisto, jossa oli Glehnin linna. Kierreltiin ihastelemassa vanhoja kivirakennelmia ja koirat saivat samalla jaloitella näyttelypäivän rasitukset jaloistaan. Kannattaa käydä katsomassa linnaa jos tuolla päin liikuskelee.


Ennen laivan lähtöä käytiin vielä ihastelemassa Tallinnan vanhaa kaupunkia ja syömässä paikallista kebabbia sekä tekemässä pieniä ostoksia Selverissä. Sitten olikin kiva ajella laivajonoon odottelemaan kotimatkaa, jolloin meri oli onneksi tyvenempi kuin menessä. Edessä oli tietysti meillä (Mikko ja Nero pääsi vähän vähemmällä) vielä pitkä kotimatka ja kahden tunnin unien jälkeen reippaana aamulla töihin.

Kiitos Mikolle ja Nerolle matkaseurasta, uusia suunnitelmia vain tekemään!